Er sovepiller på resept bra for deg?

Det kan være vanskelig å sove. Faktisk så vanskelig at nesten en halv million nordmenn nå får skrevet ut sovepiller på resept hvert eneste år. 

Kanskje det er noe med vårt moderne liv som ikke er bra for søvnen vår. Når vi tilbringer hele døgnet stirrende inn i skjermenes elektroniske lys, mister vi også følelsen av nattemørket, som i hundretusenvis av år har styrt den biologiske klokka vår. 

Søvn kan få en kostnad

Det som er vårt mest grunnleggende og naturlige behov forstyrres av det kunstige livet vi lever – og stadig flere må ha kunstig stimuli også for å kunne falle i søvn. 

I 2019 fikk hele 446 076 nordmenn utskrevet sovepiller på resept. Å ta reseptbelagte sovemidler over lengre tid er ikke bra, hverken for søvnkvaliteten eller for helsa di. Reseptbelagte sovemidler er avhengighetsskapende, og det anbefales å ikke bruke dem lengre enn to til fire uker. 

En resept på sovepiller kan potensielt ha store skadelige konsekvenser for deg. 

Hva blir da konsekvensene når flere og flere trenger slik kunstig stimuli for å sovne? Er dette egentlig resepten på skadelig søvn?

Stor nyhet for naturlig søvn

Det var en stor nyhet da melatoninbaserte sovemidler ble fritatt fra reseptkravet våren 2020. Kan du tenke deg hvorfor? 

Jo, fordi de er naturbaserte og mangler farlige bivirkninger, ikke er avhengighetsskapende og tilbyr en mye sunnere løsning for mennesker med søvnproblemer. 

De reseptfrie sovepillene bruker naturens eget søvnhormon, melatonin, for å fortelle kroppen din at nå er det kveld. Nå er det på tide å sove godt og lenge. Akkurat slik melatonin har påvirket kroppene våre så lenge vi har eksistert på denne planeten. 

Det kan være vanskelig å få sunn søvn på resept. Men den finnes i en liten tyggetablett 8hours.

8hours

Prøv 8hours til 50%

60 dager – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.